Aktualność
Aktualność
Algi - skarby z morza
Najstarsi ludzie świata żyją w Japonii a w ich diecie głównym składnikiem są algi morskie. Glony gromadzą wszystkie minerały, które występują w wodzie w postaci łatwo przyswajalnej przez ludzki organizm, takie jak: cynk, fluor, fosfor, magnez, miedź, mangan, potas, wapń i żelazo. Algi zawierają także witaminy C, B, E oraz beta - karoten. Są również bogate w wysokiej jakości proteiny oraz kwasy omega 3. Dzięki zawartości chlorofilu glony oczyszczają nasz organizm z toksyn, metali ciężkich, odkwaszają, działają przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo. Obecny w algach jod przyspiesza spalanie tłuszczów dlatego są one też sprzymierzeńcami osób odchudzających się i mających problemy z tarczycą. Algi wspomagają nasz układ odpornościowy, leczenie cukrzycy, nadciśnienia, zaburzeń trawienia i wchłaniania oraz infekcji grzybiczych, wirusowych i bakteryjnych. Są jak bezpieczny dla zdrowia antybiotyk.