Logo Pozdrowie24
zielarnia@pozdrowie24.pl
KLUB PO ZDROWIE
Koszyk
0
Koszyk
0.00
0
Koszyk
Brak produktów w koszyku
Twój koszyk jest pusty
Menu
Konto Kategorie

Aktualność
Aktualność

  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Tam gdzie pieprz rośnie - Kambodża

Tam gdzie pieprz rośnie - Kambodża

Tam gdzie pieprz rośnie -  Kambodża
Czy zastanawialiście się kiedyś gdzie i jak rośnie pieprz?

Pieprz kwitnie przez cały rok na naturalnych i organicznych farmach, a pierwsze owoce pojawi
ają się pomiędzy 2, a 5 rokiem uprawy, by następnie pojawiać się co roku przez około 40 lat. Pieprz jest jak wino, im krzaczki są starsze, tym smak jest pełniejszy i wzrasta jego jakość
Najważniejszą kwestią, która sprawia, że pieprz z Kambodży jest tak dobry, są odpowiednie warunki geograficzne, gdzie środowisko jest nadal nieskażone a tradycja upraw istnieje od dziesiątek lat. To pierwszy warunek do uprawy pieprzu.
Codziennie na plantacji pracuje kilkadziesiąt osób, które nadzorują, jak rośnie pieprz i dba o to, by krzewy miały odpowiednią ilość wody oraz by żadne szkodniki nie niszczyły plantacji. Ważna jest także odpowiednia ilość słońca, która pozwala na rozwój rośliny. Uwaga! W Kambodży nie ma maszyn ułatwiających zbieranie. Zarówno uprawa pieprzu który później jest suszonego na słońcu, jak i jego zbioru odbywają się wyłącznie ręcznie, w sposób zrównoważony, przyjazny środowisku na małych rodzinnych farmach.


Dostępne są trzy rodzaje pieprzu:
Czarny - 100% ziaren czarnego pieprzu. Odmiana Piper Nigrum.
Wyróżnia się bogatym, wyrafinowanym aromatem oraz smakiem. Polecany do grillowanego mięsa, warzyw, ryb, sosów oraz zup.
Biały - 100% naturalnych ziaren białego pierzu, obierany ręcznie z czarnej skórki, niewybielany. Odmiana Piper Nigrum.
Najbardziej ekskluzywna forma pieprzu. Dzięki wysokiej zawartości piperyny wyróżnia się intensywnym aromatem oraz pikantnym, ostrym smakiem. Idealny do białych mięs, sałatek, białych zup i sosów.
Czerwony – 100% prawdziwego, naturalnego czerwonego pieprzu. Odmiana Piper Nigrum.
Najszlachetniejszy rodzaj pieprzu. Zbierany kiedy owoce są już w zupełności dojrzałe, mające głęboki czerwony kolor. Aromatyczny o lekko pikantnym smaku. Idealnie nadje się do ryb, owoców morza, jagnięciny oraz lodów i deserów.


 
05.05.2022r
powrót
Napisz do nas
Po Zdrowie
Po Zdrowie
Nie przegap promocji!
cena standardowa:
cena promocyjna:
Zobacz produkt
Do końca promocji zostało jeszcze:
Cookies
Szanowny Użytkowniku,
informujemy że szczegóły z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu znajdują się w zakładce regulamin. Poprawny korzystanie z serwisu wymaga także akceptacji plików COOKIES (tzw. ciasteczek). Zamyknięcie tego komunikatu (kliknięcie w przycisk "Przejdź do serwisu"), jest równoważne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas oraz naszych zaufanych partnerów, a także zapis wspomnianych plików cookies na Twoim komputerze. Przed podjęciem tej decyzji masz oczywiście prawo zapoznać się ze szczegółami wspomnianego regulaminiu. Jeśli niezgadzasz sie z jego postanowieniami, możesz opuścić naszą stronę.
Regulamin
Przejdź do serwisu